Upotreba Feng Shui simbola 2. deo – brz rast i prosperitet

U prethodnom postu, na ovu istu temu, sam navela da je simbolika najznačajniji deo Feng Shuia.  Korišćenjem istih u svakodnevmom životu obezbeđujemo sve ono što bismo želeli da nam u životu bude lakše dostupno tj. da nam život učini lepšim  i srećnijim u svim segmentima.

Podsetimo se da  razno voće, drveće, ptice i prizori  U Feng Shuiu imaju i raznu simboliku.

Za dobar Feng Shui prikaz se npr. smatra slika na zidu, na kojoj je predstavljena puna činija, korpa, raznoraznog voća ili čak povrća, a koja se stavlja na zid u trpezariji. Ovakav prizor je, mnogi se sećaju, bio čest na zidovima starih kuhinja naše bake. Ne samo da je osvežavao svojim koloritom prostor u kojem se onda jelo, u kojem se porodica okupljala, već su ondašnji ljudi i ne znajući, ali svakako zahvaljujući svojoj intuiciji koja je, složićete se, nekada bila izraženija kod svih nas, privlačili u svoje domove obilje, berićet, kako se to nekada nazivalo. Tako i danas, jedan takav prikaz, slika, treba da krasi svaku trpezariju, prostor za obedovanje jer se po Feng Shuiu to smatra da će ono što ta slika simbolizuje, doneti u naše domove takođe punoću i obilje.

Slike ili čak i figurine voća su veoma jaki simboli u Feng Shuiu.

Feng Shui smatra da voće kao simbol pomaže fertilitet, sposobnost začeća i rađanja.

Tako npr. nar simbolizuje obilje, zbog puno koštica koje ima u sebi. Posebnu jačinu ima nar čija je spoljašnja boja žuta ili zelena, a roze ili crvena iznutra.

Breskva je jedan od simbola dugovečnosti.

Simbol za dugovečnost je i bambus.

 Bor
 je npr.  drvo koje takođe simboliše dugovečnost, zdravlje i prosperitet i izuzetno je jak simbol ako se postavi negde u središte kuće ili stana i  veoma je dobar simbol za pojačavanje lične energije domaćina kuće postavljen u SZ delu kuće ili stana.

Svi smo u kineskim prodavnicama imali prilike da vidimo tronogu žabu, ali i u mnogim od naših stanova. Kinezi smatraju, a Feng Shui to potvrđuje, da je tronoga žaba simbol bogatstva i prosperiteta.
Poznati kineski novčići takođe simbolizuju bogatsvo i  prosperitet, a Feng Shui preporučuje da se nekoliko novčića “ukopa” u prag kuće ili  stana, prilikom useljenja, da u prostoru u kojem ćemo živeti uvek ima dovoljno novca.

 

Osim ovog, slika broda, ili čak figura punog broda, takođe simbolizuje prosperitet i obilje.

U zavisnosti ko koji segment svog života  želi da poboljša takvi se simboli i koriste.


Mnogi znaju da se za poboljšanje emotivnih i međuljudskih odnosa koriste npr. vaze u paru.
One donose harmoniju i  dobru energiju. No, obavezno bi trebalo da su pune cveća.  Da li će to biti sveže cveće ili svileno cveće, ostavlja se da odabere onom ko živi u tom prostoru po svom sopstvenom ukusu, ali se u njima nikada ne treba držati suvo cveće jer je suvo cveće mrtva energija i  kao takva kvari prisutnu, životnu energiju u stanu ili kući.

Takođe, dve ribe, kao prikaz, ili još moćnije, dve patke bilo kao figure bilo kao slika, plasirane u segment emotivnih- međuljudskih odnosa, ove dovode u red ili do najboljeg mogućeg odnosa, ne retko i  do savršenstva.

Figura konja, ili slika konja,  plasirana u segment kuće ili stana u SZ delu donosi stabilnost i čvrstinu oca, tj. muškarca u porodici, koja je neophodna, po Feng Shui filozofiji, da bi se održao balans porodice i unapredio njen prosperitet.

 

 

 

I kao što sam već napomenula sad nešto o brzom rastu i prosperitetu, što svako on nas priželjkuje da ima prisutno u svom životu.

U ovu svrhu se najčešće koriste kao simboli slike koje predstavljaju pokret.

Feng Shui smatra da ove slike pokreću energiju. To mogu npr. biti voz u pokretu, avion u letu, balon na nebu, reka koja teče, ali reka koja teče krivudavo.

 

Slika delfina u skoku, ptica u letu, brod koji plovi kroz normalno uztalasan okean ili more, pejzaži lepih predela kao što je nebo iznad planina, slika proleća kada se priroda budi , vodoskok ili gejzir, pružaju osećaj slobode i simbolišu upravo to, slobodu, brz napredak i daju energiji zamah, čime se poboljšava ili unapređuje karijera onih koji to žele.

Naravno, sve to treba i plasirati u tačno određeni ugao tj. mesto karijere, a to je  N.

Treba uvek imati u vidu da sa simbolima nikada ne treba preterivati, tj. pretrpavati prostor u kojem živimo. Oni mogu da se menjaju sa vremena na vreme, što je čak i  preporučljivo.

Ovo su neki od simbola u Feng Shuiu i uopštene smernice o upotrebi istih u svakodnevnom životu i  ukoliko ih pravilno upotrebite, mogu vam doneti mnogo dobrog.

No,  ne zaboravite da oni deluju  tek posle  osmog dana od momenta postavljanja, zato, obratite pažnju na to, a nije loše da pošaljete i  povratni odgovor ima li, ili nema pomaka u odnosu na ono  što je bilo pre njih.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *